7 mei 2024
/
Security
Op 1,2,3 en 4 mei heb ik mijn OSED examen gedaan… en boy-o-boy wat was dat pittig! OSED staat voor “Offensive Security Windows User Mode Exploit Development” waarvan de training bekent staat als “EXP-301”. OSED is een 300…
Heb je de banner al voorbij zien komen? OSPP, ofwel OptiSec Pentest Professional. Wat is dit? Zoals je al in de graphic kunt zien is dit geen OSCP… maar eigenlijk toch wel 🙂 Beter nog… OSPP omvat alle…
12 augustus 2022
/
Security
26 juli jl. heb ik het OSWE examen afgenomen. OSWE staat voor “Offensive Security Web Expert”. De course zelf draagt een andere naam, namelijk AWAE (Advanced Web Attacks and Exploitation) en heeft de “Web-300” classificering. Het is vreemd…
29 juli 2022
/
Security
Iedereen (die mijn blog een beetje kent) weet dat ik hardware-hack-gadgets geweldig vindt. Recentelijk heb ik een O.MG cable (meedere) toegevoegd aan mijn collectie. En daar wil ik jullie graag over vertellen in deze blogpost. Ik had al…
15 november 2021
/
Security
Geregeld krijg ik de vraag “Help, we zijn besmet met Ransomware. Wat moeten we nu doen?”. Een besmetting met Ransomware is iedereens nachtmerrie! Daarom is het verstandig om goed na te denken wat je gaat doen op het…
6 september 2021
/
Security
Ken je dat? Je hebt toegang verkregen tot een machine (vaak met een zeer gelimiteerde shell) en plots stuit je op een belangrijk stukje data. Deze data kan potentieel waardevol zijn maar in de huidige omgeving is het…
23 augustus 2021
/
Security
In de vorige post heb ik mijn basis commando’s opgesomd om handmatig een Linux machine te enumereren en eventueel een mogelijkheid te vinden voor het uitvoeren van Privilege Escalation. In deze post ga ik exact hetzelfde doen voor…
9 augustus 2021
/
Security
Privilege Escalation is het proces om je rechten te upgraden naar hogere rechten. We komen privilege escalation vaak tegen wanneer we via een exploit een remote machine overgenomen hebben. In veel gevallen hebben we dan toegang tot deze…
2 augustus 2021
/
Security
Hallo lief dagboek. Het is ondertussen ongeveer 6 maanden geleden dat ik voor het laatst iets in je heb opgeschreven. Hoewel de vaste lezer hier misschien niet veel van gemerkt heeft omdat ik periodiek slechts een pagina publiceer.…
12 juli 2021
/
Security
Wanneer je als security researcher aan de slag gaat is het altijd een fantastisch moment wanneer je toegang krijgt tot een systeem. Dat moment dat je je voet tussen de deur kunt zetten en een kijkje krijgt in…
28 juni 2021
/
Security
Nog voordat je actief gaat scannen, exploits gaat toepassen en brute-forcen is het zaak om passief van alles over je “target” te weten te komen. Deze eerste fase noemen we binnen de information security ook wel de “information…
14 juni 2021
/
Security
Deze post is feitelijk een vervolg op mijn “https://jarnobaselier.nl/evade-virusscanners-invisible-payloads” post uit 2018. Hoewel de topics in deze post nog steeds actueel zijn en je er goede tips in kunt vinden. Maar zelf gebruik ik regelmatig 2 andere frameworks…
31 mei 2021
/
Security
In een vorige post hebben we het gehad over “Network Reconnaissance”. N.a.v. deze post heb ik vele positieve reacties ontvangen incl. de vraag om meer te vertellen over “Basic Reconnaisance”. Hoewel dit voor mij een erg lastige opgave…
17 mei 2021
/
Security
Wanneer je je als pentester in een netwerk bevindt kunnen zich verschillende scenario’s voordoen. Soms wil je een netwerk enumereren waar je met je “attack machine” niet bij kunt. In andere gevallen wil je graag een specifieke dienst…
3 mei 2021
/
Security
Iedereen kan een penetration distributie kiezen en installeren. Het voordeel van een penetration distributie is dat deze “gemaakt” zijn om te hacken. Je krijgt hiermee in een keer een arsenaal van tools om te gebruiken en te experimenteren.…